Helt nytt spelbolag! Få 120 kronor gratisspel och betta på ditt favoritlag!

Spel utan registrering är numera en etablerad branschstandard

Uppdaterat:12 JUN. 2023

Det görs ständigt nya teknologiska framsteg på den kommersiella spelmarknaden online. Eftersom branschen fortfarande är relativt ny finns det många utvecklare och designers som vill sätta sin stämpel på saker och ting. Innovationskraften har därmed lett till en och annan smidig lösning för konsumenter – som exempelvis möjligheten att spela utan registrering.

En ny branschstandard

I dagsläget är det nästan ett måste för betting- och casinosajter att erbjuda snabb och enkel inloggning för att börja spela. Så gott som alla spelare på den svenska marknaden föredrar att välja spelsidor utan både konto och registrering när de vänder sig till en ny aktör för första gången.

Länge var det en standard med krångliga flerstegsprocesser i samband med registrering på spelsajter. Du var dels tvungen att välja användarnamn och lösenord, men också lämna känsliga personuppgifter. Utöver det kunde man sedan behöva styrka sin identitet med diverse omständliga verifieringsmetoder. En spelsida som endast erbjuder detta som alternativ i dag kommer få svårt att konkurrera på marknaden med tanke på hur smidigt alternativet är.

En ny branschstandard har etablerats i och med möjligheten att spela utan krånglig registrering. Det märks i första hand på att i princip alla seriösa aktörer erbjuder spel utan just tidskrävande registrering samt att många spelbolag använder det för att marknadsföra sig själva.

Det som för inte alltför längesedan var en nymodighet har med andra ord etablerat sig som ett självklart inslag på marknaden och ett måste för spelbolagen som vill hålla sig relevanta.

Spel utan registrering
Spel utan registrering är ett standardkrav 2022!

Så fungerar det – till stor del BankID:s förtjänst

Begreppen ”spel utan registrering” och ”spel utan konto” är egentligen aningen missvisande, då det avser den faktiska processen av att registrera sig eller skapa ett spelkonto. Spelbolagen är fortfarande skyldiga att samla viss information om dig som konsument och bekräfta att du är den du är, vilken kräver någon form av registrering.

Lyckligtvis sker detta nuförtiden med ett enkelt steg istället för den krångliga flerstegsprocessen som var standard tidigare. Allt du behöver göra nu är att signera och bekräfta din identitet med hjälp av exempelvis BankID så är processen klar och du har ett ”konto” redo.

Det är värt att nämna att vissa spelsajter fortfarande erbjuder inloggning och registrering med BankID, men också vill samla in vissa uppgifter efter det steget. Oavsett så råder det ingen tvekan om att BankID och liknande e-legitimationer har revolutionerat spelmarknaden och gjort registreringsprocessen avsevärt mycket smidigare.

Anledningen till att alla extra steg eliminerats tack vare e-legitimationer är att det är en form av identifikation i paritet med exempelvis ett körkort, och när du signerar går banken mer eller mindre i god för att du är den du utger dig för att vara.

Ingen registrering innebär snabba uttag

En annan fördel som har gjort att betting utan registrering har blivit ett så populärt inslag på den svenska spelmarknaden är att det i regel inneburit fler smidiga transaktionslösningar.

Många av dagens mest omtyckta betalmetoder och uttagslösningar använder också e-legitimation som verifikationsverktyg. Några välkända exempel inkluderar Swish, Zimpler, Trustly m.fl. Hittar du en spelsajt som inte kräver traditionell registrering kan du se det som ett tecken på att den sannolikt också kommer att erbjuda dig moderna och uppskattade betal- och uttagsmetoder.

Fördelarna med att slippa en krånglig registreringsprocess för att skapa ett konto är med andra väldigt många och det är inte oväntat att det nu är en etablerad standard på marknaden.