Helt nytt spelbolag! Få 120 kronor gratisspel och betta på ditt favoritlag!

Oddsbörser – allt du behöver veta

Uppdaterat:18 FEB. 2022

Vad är en oddsbörs? På spelsidor som har en oddsbörs kan du sätta odds själv och spela på odds satta av andra spelare precis som du. Häng med så går vi igenom vad oddsbörser är och fördelarna med dem.

Oddsbörser
Det du behöver veta om oddsbörser hittar du här!

Var din egen bookmaker

På en oddsbörs kan du alltså vara din egen bookmaker. Du sätter odds på sportevents och matcher som andra spelare kan satsa på. Alternativt spelar du på odds satta av andra. Vad är fördelen med detta? Eftersom oddsen inte är satta av professionella bookmakers går det att hitta odds som är viktade på ett helt annorlunda sätt jämfört med oddsen du hittar på vanliga bettingsidor. Det finns därför potentiellt stora vinster att göra – men också stora risker. 

Sätt odds som andra kan spela på

Bettingsidan tar ut en kommission på dina vinster och att boka ett spel är att “satsa på att något inte kommer att hända”

I fallet med oddsbörser fungerar spelsidan i sig bara som administratör och för alla spel som sker genom dem tar de en administrativ avgift, vilket är sättet de tjänar pengar på, oftast ligger avgiften på runt 5 procent

Såhär funkar det:

Du bokar ett spel, det är alltså i det här skedet du agerar som en bookmaker. Att boka ett spel innebär att du låter andra spela på en situation som du antar INTE kommer att hända.

På svenska oddsbörser

Störst och bäst bland oddsbörser, och med många års gott rykte i ryggen är Betfair. Betfair är världens populäraste oddsbörs, så där har du överlägset störst omsättning att leka med. Ännu bättre är att Betfair gärna belönar återkommande spelare med rabatter, ibland ända upp till 60 procent