CS:GO Betting

 

FPS-spelet Counter-Strike: Global Offensive är omåttligt populärt. Få spel kräver lika mycket av sina spelare: blixtsnabba reflexer, kapaciteten att fatta beslut på en tiondels sekund, uthållighet o.s.v. Ingredienser som gör CS:GO till en av de mest underhållande eSporterna.

mer nyheter
csgo betting

Hur du bettar på CSGO

Betting på CS:GO fungerar som vanlig betting. Den vanligaste formen av bett du kan göra är ett vanligt 1x2, enligt klassisk Stryktipset-modell. Inför turneringar kan du satsa pengar på vilket lag du tror kommer att gå hela vägen till final. Du kan också betta på utgången av ronder. CS:GO spelas i 1, 2 eller 3 ronder och du kan betta på vilket lag som vinner vilken rond, flest av dem o.s.v.

CS:GO – populäraste eSporten?

Den 2 april 2016 befann sig fler än 10 000 personer på Ohios Nationwide Arena i Columbus, Ohio för att bevittna en finalmatch i Counter-Strike: Global Offensive. Matchen pågick inte länge innan så gott som alla i arenan stod på fötterna, helt uppslukade av dramat framför dem. Finalen mellan Natus Vincere, Ukraina och brasilianska Lumonisity blev dramatisk. Matchen slutade med ett oväntat resultat. Lumonisity, plats 69 på världsrankingen, vann bäst av tre mot den ukrainska sidan, rankade 4. De som lyckades förutse den segern kunde hämta hem fina vinstpengar.

Dramat i Columbus visar hur enormt populärt CS:GO är. Utöver de tusentals som närvarade i arenan såg ytterligare 1,5 miljoner människor matchen online. Som e-sport har CS:GO en klar fördel gentemot många andra spel. Premissen är väldigt enkelt, två lag med fem spelare i varje möts på en mindre virtuell arena och skjuter på varandra. Betydligt mer lättillgängligt än de komplexa strategiska manövrar som krävs i andra populära eSporter som League of Legends, Starcraft 2 och Dota 2.

Om CS:GO

CSGO släpptes 2012 på Steam och var fortfarande några år efter att det släpptes en av spelplattformens storsäljare. Nu är det free-to-play. Att ett spel är gratis att spela lockar förstås många att testa det. I fallet med CSGO finns det dock gott om nya spelare som vänt om i dörren när de slaktats i sina första försök på spelplanen. CS:GO är väldigt enkelt på ytan – sikta på dina fiender och skjut – men inlärningskurvan är väldigt brant!

 

CSGO Betting Tips

Som alltid är det förstås bäst att skaffa en grundläggande förståelse för hur spelet fungerar. Innan du lägger ditt första bett alltså. Kolla på matcher och turneringar på Twitch och Youtube. Ännu bättre är det om du har möjligheten att testa att spela CS:GO själv. Bättre sätt att förstå ett spels grunder finns såklart inte. Det finns utöver det mängder av resurser online, t.ex. tutorials på Youtube som tar upp olika aspekter av hur spelet fungerar.

Det finns dock några aspekter som är värda att belysa inför ett bett på CS:GO.

Se upp för inhoppare!

Om någon lagmedlem saknas i något av lagen har de tvingats ta in en ersättare. Oavsett om ersättaren är grym eller kass kommer det påverka lagarbetet. Till det bättre eller sämre? Det finns såklart undantag, men för det mesta går det sämre. Å andra sidan kan det också vara ett ypperligt tillfälle att vinna på höga odds. Använd ditt omdöme.

Ta hänsyn till lagens tidigare resultat

Här finns det några aspekter som är värda att väga in. Titta på resultaten av föregående möten mellan lagen som möts. Kolla respektive lags formkurva. Ta också reda på hur det gått för lagen tidigare att spela på den karta gäller för matchen.

Spela på bäst av 1, 2, 3 eller 5?

Ju fler ronder du spelar på desto klarare blir fördelen för favoriten. Omvänt blir chansen att något oförutsett ska hända större om du spelar på 1 rond. Där kan du hitta fina odds för underdogs.

Kolla spelarnas träningstider på Steam

Hur mycket enskilda spelare tränat kan du se på deras sida på spelnätverket Steam. Allt under 40 timmars spelande per vecka under de två veckorna som leder upp till matchen är för lite för någon som spelar på professionell nivå.