Helt nytt spelbolag! Få 120 kronor gratisspel och betta på ditt favoritlag!

Bäst appar för fotbollsresultat

Är du en fotbollsentusiast är det stor risk att du är beroende av fotbollsresultat. 

Det är få saker som är så viktiga som resultaten när favoritlaget, och även när övriga lag i samma serie eller liga, spelar sina matcher. Varje match och varje mål kan vara helt avgörande för favoritlagets placering och om säsongen kommer att avslutas med champagne eller med gravöl. 

Än viktigare blir resultaten om du dessutom bettar på fotboll. En bra resultatrapportering är en helt nödvändig förutsättning för den som ägnar sig åt betting inom fotbollsvärlden. Även om nostalgi alltid är trevligt är Text-TV tyvärr inte längre tillräckligt om du vill ha resultat i realtid. Utan en tillförlitlig rapportering blir det betydligt svårare att fatta rätt beslut om vilka resultat som du ska spela på. Samtidigt går du miste om den spänning som följer med liverapportering i mobiltelefonen. Och detta är nog så viktigt. Visst vill vi bli förmögna på våra spel men spänningen är sannolikt den största anledningen till att vi fortsätter att spela vecka efter vecka. Även om spelen kanske inte alltid går vår väg. 

App Fotbollsresultat: Vi listar våra favoriter 2022

  • FlashScore
  • Forza Fotboll

Att tänka på när du ska välja app för fotbollsresultat

Det finns en uppsjö av olika applikationer för fotbollsresultat. Att välja rätt app kan ofta upplevas som att leta efter en nål i en höstack. När du ska välja vilken app, eller vilka appar, som du ska använda dig av måste du utgå från dina behov – varför behöver du ha tillgång till resultatservice och vilka fotbollsserier eller fotbollsligor är det som du ska följa? 

Det är en väsentlig skillnad på om du endast vill ha tillgång till slutresultaten i från matcherna i det egna lagets serie i division fyra, jämfört med om du vill ha liveresultat från den italienska ligan i syfte att du ska kunna betta även under matcherna. Varje app har sin målgrupp och sitt syfte. Många fotbolls- och bettingintresserade använder sig därför av flera olika appar. Till exempel har man en särskild app för resultaten från Allsvenskan, en annan där man i detalj kan följa favoritklubben och ytterligare en för att följa resultaten från Premier League eller någon annan av de större ligorna.  

BÄST APPAR FÖR FOTBOLLSRESULTAT
Vilken är egentligen den bästa appen för fotbollsresultat? En smaksak ofta enligt Bettingkung.se analys

Appar för internationell fotboll

Vill du ha tillgång till resultaten från de stora europeiska fotbollsligorna som till exempel de italienska, brittiska, spanska och franska förstaligorna bör du använda dig av någon av de mer etablerade och ofta nedladdade apparna. Det kräver både struktur och organisation för att skapa en app där du får korrekta resultat i realtid. Att välja en okänd utan resurser för utveckling och support utmynnar ofta i svordomar och tandagnisslan när appen ständigt kraschar eller inte fungerar som avsett. 

En av de mest nerladdade apparna för internationell elitfotboll är SofaScore, en app där du dessutom kan få tillgång till resultat från en rad andra sporter som till exempel ishockey, basket och tennis. Förutom resultat har du dessutom tillgång till stora mängder av statistik som hjälper dig att bättre bedöma vilka matcher som kan vara värda att betta på. SofaScore är en väl etablerad och populär app som du inte kommer att bli besviken på. 

Det finns ett stort antal alternativ till SofaScore, var och en med sina respektive för- och nackdelar. Några av de mer populära alternativen är FotMob, LiveScore, BeSoccer och Flashscore för att endast nämna ett fåtal av alla de appar som finns tillgängliga. Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att rangordna dessa appar då de samtliga är mycket bra alternativ. Vilken app som är bäst beror helt och hållet på dina personliga preferenser och behov. En bra början är därför att ladda ner ett par av apparna och köra dem parallellt med varandra till dess att en vinnare utkristalliseras. Och som framgått tidigare i texten – det kan vara ett alternativ att använda sig av flera appar, inte endast för utvärdering utan på permanent basis. 

Appar för svensk fotboll

Många av apparna för internationell fotboll gör det även möjligt att följa resultaten i svensk fotboll, i vart fall vad avser resultaten på svensk elitnivå i form av Allsvenskan, Damallsvenskan och Superettan. Så länge som du endast intresserar dig för fotboll på den högsta nivån behöver du egentligen inte ha en särskild app för svensk fotboll. Är du å andra sidan intresserad av resultaten från de lägre divisionerna och kanske även de så kallade gärdsgårdsserierna, det vill säga fotbollsserierna på ortsnivå, räcker de större och internationella apparna inte till. 

Istället bör du välja en lokal app som är specialiserad på svensk fotboll, och även resultat från de lägre serierna. En av de bättre och mer pålitliga applikationerna inom detta segment är Svenska fotbollsförbundets egen app “Min fotboll” där du får tillgång till såväl resultat som information om det mesta som sker inom svensk fotboll på alla nivåer. Fokus är inte på liverapportering men för dig som endast behöver slutresultaten är den ypperlig. Eftersom den är kopplad till det svenska fotbollsförbundets egen databas dyker resultaten från de lägre serierna upp efterhand som klubbarna rapporterar in dessa i anslutning till matcherna. 

Fotbollsklubbarnas egna appar

Förutom de generella apparna som täcker flera ligor har även de flesta klubbar med självaktning en egen lösning. Som regel ingår endast liverapportering från den serie eller liga som klubben spelar i. Å andra sidan ges ständiga uppdateringar om vad som sker i den egna klubben och framförallt vad avser spelartruppen. Denna typ av klubb-appar är inte ett substitut för de generella apparna utan utgör i stället ett komplement till dessa. Genom klubb-apparna får du tillgång till detaljerad information, i form av bland annat eventuella nyförvärv, vilka spelare som är skadade eller vilka som har visat god form under veckans träningar. Denna information kan visa sig vara mycket värdefull för hur du ska spela på laget i följande omgång.  

Alla stora klubbar runtom i världen erbjuder välutvecklade appar där du nästan i realtid kan följa vad som sker inom klubben mellan matcherna. Det har inte någon betydelse om du är supporter till Liverpool, Barcelona eller Manchester City – det finns en officiell app som ger dig detaljerad information om vad som sker i klubben. De svenska elitklubbarna vill inte vara sämre och de flesta svenska klubbar på elitnivå har någon form av app där du kan följa vad som sker i klubben.  

Var kritisk vid val av resultatapp 

Var kritisk när du väljer vilken eller vilka appar som du ska använda för att ha total kontroll på fotbollsresultaten. Det gäller särskilt om du bettar, låt inte de bra spelen gå dig förbi på grund av att du inte har tillräcklig information. Utbudet är enormt och det finns inte någon anledning för dig att nöja dig med en app som endast är “acceptabel”. Var därför inte rädd för att ständigt prova nya appar och avinstallera de som inte håller måttet. Till sist kommer du att finna en app för fotbollsresultat som är perfekt för dig och dina behov.